Un nou curset realitzat d’iniciació a la marxa nòrdica

04_curset_iniciacio_13_01_19

El passat diumenge 13 de gener’19 Nordic Walking Collserola va fer un nou curset d’iniciació a la marxa nòrdica en el qual van assistir cinc persones: L’Albert, la Mònica, La Cesca, el Lluís i el Juan. Al llarg de les 4 hores de curset els hi vaig ensenyar els conceptes bàsics de la tècnica d’aquesta disciplina esportiva basada en la metodologia de les 10 passes de l’escola Findandesa (INWA) mitjançant exercicis en el Parc de la Pollancreda de Sant Cugat i fent una caminda circular per la Serra de Collserola. Pels participants va ser la seva primera experiència amb la marxa nòrdica i amb aquests exercicis i la volta per la muntanya van poder anar interioritzant la importància de fer bé la tècnica.

Així doncs, conceptes com tenir una correcte alineació corporal, portar un bon patró de marxa, l’optimització dels bastons, el joc de palanques del tren superior i inferior, la coordinació, el tenir consciència de les diferents parts de la metodologia, l’amplitud dels moviments, la contrarotació, la importància de la plantada i el domini dels bastons, l’extensió, etc… van ser els aspectes que van practicar.

Espero que els hi hagi anat molt bé. Ara es qüestió d’anar-li posant hores, practicar, practicar i experimentar. Perquè una cosa és caminar i una altra és fer MARXA NÒRDICA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *