Qui sóc

Sergi Solivelles

Em dic Sergi Solivelles. He nascut a Sant Cugat i sóc de la generació del 66.
Sóc dissenyador gràfic, il·lustrador i publicista, professió que exerceixo des de sempre i que comparteixo amb el vessant esportiu.
Des de ben petit que faig esport, m’encanta. Fer activitat física és com una filosofia de vida, em diverteix i em fa sentir bé.
Durant els anys de la meva infantesa i adolescència vaig jugar a futbol i ja d’adult, vaig combinar-ho amb el futbol sala. L’any 1991 vaig canviar completament el rumb de les meves activitats esportives i vaig començar a fer atletisme (curses de fons de 10, 15 Km, mitjes maratons, alguna marató i travesses de resistència per muntanya).

Amb el temps vaig descobrir la marxa nòrdica o nordic walking com una forma de fer entrenaments creuats. Va ser un descobriment al·lucinant!, doncs em permetia fer activitat física ja sigui per salut o rendiment sense risc de lesions.
Qualsevol cosa que faig sigui de l’àmbit que sigui, m’agrada fer-la de la forma més professional possible i tenint coneixement de causa. Intento arribar fins al fons. De manera que formant-me, provant, experimentant i contrastant, puc arribar a tenir unes bases sòlides i criteris de valor per executar i/o rendir de la forma més eficaç possible.

INWA InstructorsAquest tarannà m’ha portat a titular-me com a Tècnic d’esport base en l’especialitat d’atletisme (pel Consell Català de l’Esport. Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya: Núm. ROPEC 025976) i com a Instructor de Nordic Walking (Marxa Nòrdica) per INWA (International Nordic Walking Federation) amb el certificat núm.: INWA SP-222-18.

Des del 17 de juny de 2019 estic requalificat amb el títol de Trainer de Modern Nordic Walking Academy. Titulació que vaig obtenir en el 4t Stage de Nordic Walking Pirineus, commemoratiu dels 10 anys de l’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus. Aquesta titulació em ve donada per la Tina Arrankoski (International Coach World Modern Nordic Walking Academy) i presidenta de la International Council of Nordic Walking, organització científica internacional de Marxa Nòrdica que investiga, estudia i aclareix els significats dels diferents termes utilitzats dins de la comunitat de Nordic Walking i presenta la història i el desenvolupament de la disciplina segons els documents existents. Investiga sobre com ha evolucionat la Marxa Nòrdica al llarg dels anys i com s’ha de desenvolupar de manera específica d’acord amb els últims resultats de la investigació sobre el cos humà i la seva biomecànica per tal d’assolir els objectius físics i de salut.

El bagatge i l’experiència assolida al llarg dels anys en docència esportiva, l’he aconseguit fent d’entrenador i formador d’atletisme per a infants i per a adults.
Des de fa molt temps entreno a grups d’atletisme en diferents escoles de primària, porto la coordinació dels campus d’atletisme d’estiu i la coordinació de la lliga d’atletisme escolar que ofereix l’Oficina Municipal d’Esport de Sant Cugat del Vallès (OMET). Pel que fa als adults, des de fa anys que entreno setmanalment a dos grups de running, també de l’OMET.

La marxa nòrdica va entrar a la meva vida després de passar per un període d’experimentació i de formació autodidàcta i tot seguit oficial i reglada. Una vegada obtingut el títol d’instructor d’INWA, vaig iniciar les activitats amb NORDIC WALKING COLLSEROLA i també amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès portant dos i cinc grups per a adults. Pel Casal Torreblanca de l’Ajuntament, un altre grup d’adults. L’evolució de la tècnica de la marxa nòrdica donada pels avenços d’investigació de la International Council of Nordic Walking, és com estic ensenyant a totes aquelles persones que s’interessen a practicar-la.

Difondre els meus coneixements adquirits d’aquesta disciplina que tant m’omple, i comprovar que tothom es pot beneficiar físicament i mentalment fent esport de forma saludable, em motiva dia a dia a seguir oferint-vos activitats de marxa nòrdica.