Del Nordic Walking cap al Modern Nordic Walking (requalificació de la titulació com a instructor)

Sergi Solivelles de Nordic Walking Collserola amb en Jordi Pau de Nordic Walking Pirineus (dreta)

El passat 17 de maig de 2019 de la mà d’en Jordi Pau Caballero (Nordic Walking Pirineus), vaig tenir l’honor d’assistir per invitació a participar en el curs d’actualització professional com a instructor de marxa nòrdica.

El curs va tenir lloc a la Seu d’Urgell i el va impartir tot un referent en el món de la marxa nòrdica, la finlandesa Tiina Arrankoski, presidenta de la International Council of Nordic Walking.

Al llarg de la jornada es van tocar temes molt interessants que van molt més enllà dels que fins ara s’estan impartint en els cursos per a instructor. De fet, la idea principal era veure i formar-se en l’evolució de Nordic Walking cap al Modern Nordic Walking.

logos OK Modern Nordic Walking Academy color

Sota una base científica i mèdica promoguda per la International Council of Nordic Walking, gestionada per la World  Modern Nordic Walking Academy, es va explicar el treball d’estabilització espiral i el mètode del Dr. Ricard Smisek com a ajuda pel moviment, també es va tocar el tema dels macro als micro moviments de la marxa i per últim vam veure el rol del sistema miofascial en la marxa humana i la marxa nòrdica.

Aquest curs va ser teorico-pràctic i per obtenir la requalificació com a instructor i trainer de Modern Nordic Walking Academy vam haver de passar per la valoració visual de les professores d’estabilització espiral i trainers de Modern Nordic Walking Academy, la Tiina Arrankoski i la Kirsti Kokko (fisioterapeuta, instructora de pilates i terapeuta de MyFascia).

Els dos dies següents, el 18 i 19 de maig’19, després d’acabar aquest curs, vaig assistir al 4t stage de Nordic Walking Pirineus, commemoratiu dels 10 anys de l’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus, que es va fer a La Molina.

En Jordi Pau Caballero, organitzador de l’esdeveniment , com no podia ser d’una altra manera, va convidar a les expertes finlandeses (Tiina i Kirsti) i a d’altres ponents que van impartir unes xerrades molt interesants i il·lustratives.

Es van tocar els següents temes:
Dissabte
– Modern Nordic Walking: moviment en 3D (a càrrec de la Tiina Arrankoski)
– Happy Feet: el rol dels peus en la marxa (a càrrec de la Kirsti Kokko)
– Nordic Walking: Una activitat física per a tothom (a càrrec d’en Jordi Pau Caballero, coach de Modern Nordic Walking Academy, Coach d’INWA, director de Catalunya i Espanya de Modern Nordic Walking Academy)
– Vies energètiques i marxa nòrdica (a càrrec de Carles Matas, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, fisioterapeuta i instructor de marxa nòrdica per INWA)
– Espai Àgora (pensat per a compartir inquietuds, dubtes, coneixements… espai d’aprenentatge en comú.

Diumenge
– Biomecànica de la marxa (a càrrec de Maria Cervantes, fisioterapeuta i Susana Carrasco, podòloga, ambues de BM Espai, Centre de Biomecànica i Rendiment.

Vull agraïr en Jordi Pau la seva invitació a participar en el curs de Trainer de Modern Nordic Walking Academy i al seu fantàstic Stage que organitza sempre amb molta il·lusió.  Als diferents professionals de la marxa nòrdica que ens trobem en aquests stages i a on posem punts en comú i ens enriquim de coneixements.

També vull felicitar a la Tiina Arrankoski pel curs que ens va impartir, realment va ser molt interessant i amb ella hi ha un abans i un després en la marxa nòrdica. Ara com a professional tinc encara més criteris i aspectes bàsics de la tècnica arrelats per inculcar als meus alumnes. 

Deixa un comentari